13. februar 2009

En dokone til besvær!

Det smerter meg å måtte rippe opp i enda en av mine personlige komitragedier, men det er noe som sier meg at det er slikt dere liker. Og siden jeg krysser fingrene for at dere ler med meg og ikke av meg, så hopper jeg like godt ut i det nok en gang, også nå med hodet først.

Det er en mild og fin vårdag i det herrens år 2005, og Vivi og romvesenet er hjemme alene i den nyoppussede fuglekassen sin. Det er nye tapeter på veggene, taket er malt, de har satt inn ny kjøkkeninnredning og lagt nytt golv. Vivi sitter på toalettet og gjør slikt som ingen damer bør gjøre, iallefall om du spør enkelte herremenn. Siden dette er år 0,5 f.pr. (før prinsen) får hun også lov til å sitte alene på porselenet, noe som innebærer at hun uforstyrret kan studere alle detaljene inne på det lille toalettet. Hun finner raskt ut at om hun strekker ut bena, så treffer tærne veggen på motsatt side av der hun sitter. Foran til venstre er døren til gangen, og foran til høyre henger den lille porselensvasken. Om hun lener seg fremover slik at brystkassen tar i knærne, vil hun faktisk risikere å slå seg selv bevisstløs i det hodet kolliderer i vasken. Over vasken henger det som egentlig er et medisinskap, men som Vivi stolt har tatt i bruk som speil- og menstruasjonsskap. Skapet er nemlig i blank fin aluminium, som er perfekt til å speile seg i fordi det ikke avslører forfallet slik vanlige speil gjør. I tillegg passer bindene, og dorullene, perfekt inn i hyllene. Oppå skapet står rommets eneste innslag av pynt, nemlig to store glasskrukker fyllt med mellomstore steiner.

Vivi tar seg god tid, og når hun er ferdig tørker hun den lille stussen sin svært så omhyggelig. Så tar hun tak i trusekanten, samtidig som hun vipper disserompa av porselenet og reiser seg opp så lang hun er. Så skjer det som ikke skal skje. For i det Vivi reiser seg opp, slår hun hodet i hjørnet på menstruasjonsskapet, som hektes av den ene spikeren i det skapet skyves oppover av Vivi's hodeskalle. Dette fører til at glasskrukkene sklir av skapet og mot veggen vis a vis toalettet, før de faller ned på porselensvasken og slår av en stor bit av porselenet. Krukkene går deretter rett i golvet der de går i tusen knas. Vivi har i dette øyeblikket trukket seg unna menstruasjonsskapet, som etter turen oppover nå spinner nedover rundt den gjenværende spikeren, og går rett i veggen der det blir et dypt og stygt kutt i den nye tapeten. I alt kaoset går også døren til gangen opp, slik at glassbiter og stein kastes ut dit. Primalskriket til Vivi har imidlertid ristet liv i romvesenet som står på badet, litt lenger inn i gangen. Romvesenet løper redd ut i gangen, og før han i det hele tatt ser Vivi roper han bekymret ut: "Stå i ro slik at du ikke tråkker på noe og lager riper i det nye golvet!"

Hva skulle man gjort uten disse omsorgsfulle og kjærlige mannfolkene, spør nå bare jeg? Og for de som lurer er vi fortsatt lykkelig gift, men vi har et dypt kutt i tapeten og en porselensvask som ser ut som et lappeteppe! Det ble ingen riper i golvet og vasene har vi kjøpt nye av. Er det noe(n) jeg nå har glemt? Nei, det er visst ikke det. Grmpf....

16 Kommentarer:

Anonym sa...

Du har helt rett.. vi liker slike historier. ;) Og det er nok ingen som ler AV deg.. hehe! Du er fantastisk, Vivi!

Susanne sa...

Skikkelig fin kommentar fra mannen, he he! Kjenner at jeg hadde blitt en smule irritert, hvertfall hvis jeg hadde fått vondt...
Du skriver bra:)

Vivi sa...

mirakelmirakel: Det er godt at du ler med meg kjære deg :-) Noe annet ville nesten vært litt trist ;-)

Susanne: Takk for det, og hvis du lurer så fikk jeg vondt, og jeg ble irritert... veldig irritert ;-)

Anonym sa...

He, he...nå ler jeg enda bedre enn av det forrige innlegget.....du skriver utrolig bra og levende. Ser deg foran meg der du styrer inne på doen :)

Jeg bor på Finnsnes...eller det vil si...aspelund som ligger 1,5 mil fra Finnsnes.
Og Blånisseland ligger i Myrefjell....vet du hvor det er???
På Buktamoen tar du av mot olsborg, og så av mot Øverbygd tror jeg det er.....
Ja det er veldig flott der....virkelig en opplevelse for barna :)

Ha ei fortsatt flott helg :)

Vivi sa...

Gry Hege: Det er godt jeg kan spre litt latter :-) Finnsnes er iallefall veldig kjent (har ristet rompa av meg på disko der - flere ganger) - og Øverbygd vet jeg hvor er. Har veldig lyst å ta med familien på ferie i Nord når barna blir litt eldre, og Blånisseland må vi jo da få sett ;-)

Tante Grønn sa...

For en historie :-D Og så herlig beskrevet!
Rart at ikke glassbitene og steinene havnet i hodet på romvesenet etter den kommentaren... ;)

Vivi sa...

Tante Grønn: Hehe :-) Ja, det kan man spekulere i hvorfor ikke skjedde ;-)

Mammadamen sa...

Hahaha:-D Ja, mensturasjonen er noe herk, på flere måter!

Vivi sa...

Mammadamen: Jepp - det er no' dritt ;-)

Anonym sa...

Dette var veldig morsomt å lese! Hehehehe..helt klart med deg og ikke av.

Vivi sa...

Mykstart: hehe :-) Godt å høre!

Synline sa...

Dette så jeg levende for meg :) Hahaha *ler med deg*

Det er de første ripene og hakkene som er verst, vet du. Godt hva som er unnagjort!

Vivi sa...

Synline: Du har helt rett! Nå bare løfter vi på skuldrene om det blir ei ripe her og der :-)

Fru C sa...

Jasså, så det er defor dere har den sprekken i vasken på do? :-) Lærerikt med denne bloggen - men lo på meg et hosteanfall så jeg trodde jeg skulle kveles. Nå finner jeg ikke på noe mer å sjekke eller gjøre, så da må jeg vel begynne å jobbe litt...

Vivi sa...

Fru C: Så du har lurt litt på de sprekkene i vasken skjønner jeg ;-) Ellers var det godt du ikke kveltes. Vil jo helst ikke stille i retten tiltalt for medvirkning til drap!

damer sa...

Dette var veldig morsomt å lese! Hehehehe..helt klart med deg og ikke av.

Legg inn en kommentar

All tilbakemelding er god tilbakemelding, så lenge det ikke blir ufint!

 
Vivi's Verden. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino