15. august 2009

Prinsen gjør det igjen!!!!!

Som en følge av innlegget Prinsen skjemmer ut mammaen sin, kom jeg på nok en situasjon der prinsen kjørte sin egen regi. Vi var nemlig på kirkegården her forleden, for å legge blomster på graven til min kjære avdøde mormor. Siden prinsen sånn aldersmessig ligger mellom tre og fire år, er det naturlig nok en del av livets mysterier han enda ikke helt begriper, deriblandt dette med liv og død. Når vi så kommer til kirkegården, og han får vite at vi skal besøke oldemor Nini som er død, da ser han på oss med store spørrende øyne. For hvor er oldemor Nini? Vi forklarer at når man er død, da er det det samme som den marken var, den han hadde sett uken før og som han mente var ødelagt. Når man er død da finnes man ikke mere. Han så imidlertid ikke ut til å ha forstått tegninga, og spurte derfor det ultimate spørsmålet: Hvorfor? Hvorfor er oldemor død?

Til det spørsmålet hadde jeg på forhånd tenkt at vi skulle være litt forsiktig, og unnlate å fortelle at man kan dø om man er veldig veldig syk. Jeg vil jo ikke at prinsen og prinsessa skal få panikk neste gang romvesenet har influensa, og oppfører seg som om han er i ferd med å gå i graven. Inntil de blir litt større og forstår mer, har jeg derfor bestemt meg for å svare at man dør når man blir veldig veldig gammel! Dette var heldigvis en forklaring prinsen umiddelbart syntes å ta til seg. Vi satte derfor ned blomstene, fortalte oldemor at vi er glade i henne, og sendte henne masse slengkyss, før vi satte kursen mot porten ut og bilen vår. På vei ut møtte vi imidlertid en liten hindring i form av to eldre mennesker, som var på kirkegården i samme ærend som oss. Prinsen går dessverre fremst, og cirka fem meter unna den eldre hvithårete herremannen, peker han på mannen, og sier høyt og tydelig: "Mamma! Er han mannen der død?"

Takk gode Gud for at eldre mennesker har redusert hørsel, eller har den livserfaring som skal til for å sile ut det de ikke vil høre! Jeg tok prinsen på armen og hastet ut gjennom porten før han fikk strødd om seg med flere gullkorn!

9 Kommentarer:

Lobelia-damen sa...

he he he......jaja, hva kan man si.....de er jo bare SÅ skjønne da he he. Jeg har/hadde også en mormor som het Ninni :-)

Tobben (Tobias) har også noen gullkorn innimellom...det er jo hysterisk morsomt da, men man må jo prøve å holde fasaden på et vis. I fjor på cruise så var det et eller annet han ikek fikk til/eller lov til...husker ikke helt. Så sier han - lille bøtteknotten på 4 (var han da).."Jeg blir så forbanna!"...Erh.....min sønn? sier forbanna??...erh....hmm...lurer på hvor han har plukket det opp fra...erh....Anyway, jeg sier at slike ting får han ikke si!
Så begynner han da...."forbanna, forbanna, forbanna, forbanna.." (med en liten antydning melodi). Jeg: "hva sa jeg, du har ikke lov å si sånne ting!" Tobias: "Jeg sier det ikke - jeg synger det!"
Hm....hva sier man da....ha ha ha....

Mytteristen sa...

Vræææl! *krøller seg* Noen ganger har jeg lurt på om småtrolla kommer med innebygd dårlig timing ;)

Vigdis sa...

auauau... her er en liten historie fra oss. ikke en pinlig, men litt om de "store" tingene i livet og en anelse begrepsforvirring:

vi hadde dåp for prinsessa i påsken. noen dager senere gikk vi forbi kirka sammen med hennes kusine på fire år.
- Var det der inne prinsessa ble bedøvd? for hun ble ikke drept, det er å dø...

HVA sier man da?

Vivi sa...

Lobelia: Hehe :-) Litt utspekulert med andre ord :-) Han har knekt koden for hvordan slippe unna med det meste ;-)

Mytteristen: Du gjetter riktig :-) Timing er noe de først får når de blir tenåringer.... tror jeg!

Vigdis: Uff da! Fire år og allerede vel vitende om livets mørke sider... uff og uff ;-) Hvor kommer det fra mon tro?

Mitt og Mine sa...

Utrolig bra! ler meg i hjel.... ;)

Greta sa...

Å så herlig. Eg måtte bare lese opp denne for min mann. Du skriv jo så levende at det ikkje var vanskelig å sjå for seg heile greie

TurboLotte sa...

Ha-haaaa!!! Utrolig vittig. Men selfølgelig skjønner jeg tankegangen hans, da han så de to som vandret inn på kirkegården.

Vivi sa...

TurboLotte: He he... han tenkte nok at de var på vei til "kista si" :-O

minimum sa...

jeg hadde dødd!!!!

Legg inn en kommentar

All tilbakemelding er god tilbakemelding, så lenge det ikke blir ufint!

 
Vivi's Verden. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino