9. juni 2009

Trening og mange tanker!

Mye trening, mange tanker, store prosjekter, og ikke minst masse tull og tøys er årsaken til mitt lille fravær fra bloggen i disse dager - sånn i tilfellet noen lurer - grmpf..... det er faktisk ingen som har lurt!!!

Det jeg egentlig tenkte å formidle i dag, er at jeg endelig har fått dreis på den lenge, men ikke så mye, omtalte slankekuren min. Det vil si, jeg tror jeg har startet tre eller fire kurer siden jul, som alle har krasjet innen en uke. Motivasjonen har med andre ord ikke vært på topp. Det jeg imidlertid har klart, er å trene jevnt. Jeg startet en uke før påske, og siden da har jeg trent tre ganger i uka, med et opphold på to uker da vi var i Spania og lillejenta var syk. De som har fulgt med vet, etter mye bannskap rundt det forbannede sykkelsetet, at jeg trener spinning på 3T. Nå kan jeg imidlertid fortelle at det finnes overhodet ikke vondt i hufsetufsa lengre, ikke en gang om jeg er litt crazy å trener uten sykkelshorts. Smack my Pony, sier jeg bare! I tillegg trener jeg styrke, fordi økt muskelmasse øker forbrenningen.

Etter to måneder med trening så jeg imidlertid ikke noe som helst bedring på vekta, og derfor innså jeg at matinntaket fortsatt var for stort. I en overgangsperiode (for å få ned blandt annet magamålet, som vi sier her) har jeg derfor valgt å bytte ut to måltider om dagen med slik protein-/slankeshake, som man får kjøpt på helsekost. Noka heter typen jeg bruker, og jeg valgte å gjøre dette fordi jeg trenger å se at vekta går ned. Jeg tar derfor shake til frokost og til middag de dagene vi lager mat som er uheldig om man skal ned i vekt (pannekaker for eksempel). Hvis vi skal ha sunn middag, tar jeg shake til lunsj i stedet. Det jeg må passe på, foruten dette, er at jeg får i meg minst 1150-1250 kcal hver dag, for hvis ikke blir vekttapet større en det som er bra når jeg trener såpass, i tillegg til at kroppen går over på sparebluss. Det som da er så greit med shaken, er at det gjør det lettere å følge med på kaloriene. Det blir mindre telling fordi hvert shakemåltid er 226 kcal. Den siste forandringen jeg har gjort, er at jeg drikker mer vann, og passer på å spise noe lett (som for eksempel en wasa sandwichbar) mellom lunsj og middag, og noe annet lett og kalorifattig til kvelds. Ergo blir resultatet færre små måltid, fremfor få store. Og resultatet, ja det har jeg begynt å se på vekta :-)

Men, best av alt er at jeg føler meg mye bedre av all treningen, og akkurat nå gleder jeg meg til å komme meg inn i gamle klær. Denne kuren kommer IKKE til å krasje slik de andre gjorde - jeg lover på tro og ære!

20 Kommentarer:

Maria sa...

Noka funker fett! Selv er jeg ingen fan av shaken, her går det på de barene deres. Cirka samme kalori-innhold som shaken, og mye enklere å fortære for ei som er litt for kresen i matveien ;)

minimum sa...

så flink du er!!!!
- jeg syns også jeg har vært flink til å trene samtidig som jeg gikk ENDA mere, men nå sånn plutselig har jeg gått ned igjen, mere enn hva jeg hadde gått opp....men det holder ikke
Problemet mitt er at jeg reiser til Norge om 2 uker og skal jobbe på Narvesen til bror min - hvor de har masse god mat, massevis av winerboller, skole brød etc - godt jeg ikke skal jobbe der på kvelden når alt som ikke er solgt går i søpla...I tilegg har jeg stygge uvaner når jeg er hjemme - det er liksom bare 5 uker til å spise ALT det jeg ikke gjør ellers i året - da er det liksom greit å spise sjokolade pudding til dessert - etter frokosten etc - og det er jo ikke posetivt for vekta OG også jeg må innse at vekta ikke holder seg like lett der den var MED alderen...men men - til slutt blir det ikke noe posetivt igjen med å reise til Norge - jeg jobber og kan IKKE spise hva jeg hvil....

Mytteristen sa...

*beundrer veldig*

Jeg har fått vite at jeg har skikkelig skummelt kolesterol nivå, familiært - så nå må jeg visst bli sunn jeg også. Sukk.. Var på Harrytur på søndag UTEN å kjøpe røyk - jeg er svimmel av sjokk enda. Nedtrappingsplanen er godt igang, og 25 juni skal jeg være røykfri. Hurra! *svelger litt tungt*

metern sa...

Så flink du er! Jeg har hatt breddeidrett som valgfag, og vi har hatt endel om ernæring. Jeg har tro på som du sier - å legge om kostholdet helt, men det må være lov å kose seg litt. Ellers sprekker man. Dessuten støter kroppen vekk store fete måltider som julemåltider ect. hvis den er van til sunn kost ellers i hverdagen. Man kan altså nytet det med god samvittighet de få gangene i året. Det med sparebluss og kaloriinntak er jo også veldig viktig, ellers risikerer man motsatt effekt når man har gått ned de kiloene man ønsker og begynner å spise normalt igjen. Jeg synes du er flink vivi! men husk på en ting; man skal passe på litt når man teller kalorier og styrer og ordner. Nå har jeg alltid trent og aldri vært på en slankekur, men jeg merker det selv at med så mye fokus på trening og sunn mat som vi har hatt og som samfunnet til tider legger opp til blir man veldig fanatisk. Man beveger seg ut på en skummel sti når man kan kaloriinholdet i alle matvarer på rams og vegrer seg noe annet enn det man er vant til, tro meg.

AnitaH2 sa...

Flink jente! Det er jo så deilig når det begynner å merkes! Det er godt å unne seg en bedre hverdag, det utgjør så mye mer livskvalitet og varer så mye lenger enn en sjokolade, f.eks. (Sier jeg som sikler etter å ha sett hva føllet til TurboLotte heter... ;-))

mykstart sa...

Så bra at du strutter av treningsglede og har stålherdet Hufsa di! :-) Og en shake i ny og ne er vel greitt? Men så er det vel å klare å vri kostholdet for hele familien over i et litt sunnere spor da. For varig sunnhet og glede for heile gjengen. Lykke til vidare!

Vivi sa...

Til alle: Tusen takk for oppmuntrende ord og mange gode råd! Dette med trening, kosthold og slanking er jo noe de fleste av oss kommer i kontakt med i løpet av et liv, så det er lett å kjenne seg igjen det mange av dere forteller. Lykke til med både slanking og røykeslutt til de av dere dette gjelder :-)

Prinsæsse Kristin sa...

Hei! kjempe fint å se at du blogger igjen, (atter engang) og håper på flere innlegg framover;) Supert at trening og slanking går bra! Synes det hørest kjempe vanskelig ut å slanke seg.... Og er glad jeg ikke ønsker å gå ned noe i vekt. Er vel i hovedsak mat og kal. telling jeg tenker på da.. og ikke minst det å begranse seg. Vi kjenner alle følelsen: bare sååå god mat, mååååå haaaaa eeeeen porsjoooon tilllllll...."
Du er kjempe flink!=)

tornerose78 sa...

Oi, så flink du er og målrettet. Må bare si at ei jeg kjenner har gått ned 20 kilo på noka siden jul, du kan tro det blir gøy å veie seg. Så du har mye gøy i vente vil jeg tro ;) En fare er kanskej når man slutter på dette, at man fort fyker fort opp igjen, så kan nok være lurt å tenke igjennom kostholdet ellers også, så ikke man går på en (trist) smell.

igjen- jeg har troen på at du klarer det og gleder meg til oppfølging..

Vivi sa...

Prinsæsse Kristin: Ja, det er vanskelig. Desverre har jeg måttet gjort det et par ganger, og det er ikke noe gøy. Men, sånn blir det når man ikke klarer å si nei takk til alt for store porsjoner og alle fristelser man møter i en vanlig hverdag - kombinert med en kropp som er disponert for å være stor. Har forbrenning som en Bjørn i vinterhi!

Tornerose78: Ja, jeg gleder meg til veiing :-) Heldigvis har jeg gått et kurs og tidligere slanket meg kun gjennom kostendring, så jeg vet hva jeg kan spise for å holde vekta. Det er imidlertid det å telle kaloriene når jeg skal ned, for da må man passe på så innmari, som er det vanskelige. Derfor håper jeg at det skal gå bra når jeg slutter på Noka, og hvis ikke har jeg nok kun meg selv å takke. Er iallefall veldig obs på akkurat dette :-) Takk for oppmuntringen :-)

gneis sa...

Så flink du er! :) Jeg har ikke trent på laaaaaange tider. Jeg har en sånn utsettelses knapp et sted i hodet mitt, nemlig.

Vivi sa...

Gneis: Hehe :-) Den knappen har jeg også, men den gikk i stykker i april, så da begynte jeg å trene.... får håpe reparatøren aldri kommer å fikser den ;-)

plosiv sa...

Jeg har lurt litt altså, men jeg har holdt meg i kulissene og ventet på neste innlegg. Ikke mase, bloggen (og vi leserne) er jo her når du kommer tilbake, om det tar en time, en dag, en uke, eller en måned.

Så utrolig flink du er, selvdisiplinen står høyt. Jeg er imponert, og kanskje bittepittelitt misunnelig. Selvdisiplin husker jeg knapt hva er. :p

Vivi sa...

Plosiv: Takk for gode ord - og selvdisiplinen er periodevis totalt fraværende hos meg også ;-) Men, plutselig kom det en disiplinsbølge som jeg bare måtte kaste meg på. Du får se etter din egen bølge du også ;-)

Camilla sa...

Så bra, Vivi. Dette klarer du! Jeg har stått stille siden påske... Men er ca 2-3 kg unna målet og kommer inn i klær jeg ikke har brukt på lenge, så stresser ikke med det. Tror og håper at sommeraktivitetene får siste rest til å forsvinne (har vært lite trening de siste ukene...).

Vivi sa...

Camilla: Åh, så godt det må være å ha kun 2-3 kilo igjen :-) Har en del flere igjen jeg, så det gjelder å smøre seg med tålmodighet for min del ;-)

nasita sa...

Flinke Vivi! Bra du har kommet over øm hufsetufse på spinningen, for det er jo så bra trening! Jeg har lagt merke til fraværet ditt, men siden jeg selv gjemmer meg og tankene mine i privat journal for tiden, så har jeg ikke noe å klage over, i grunnen. Men jeg liker så godt innleggene dine, at jeg skulle i grunnen ønske jeg kunne (på en eller annen måte) gi deg innblikk i hva jeg skriver privat, for du virker som en person jeg kunne blitt god venn med. Det var bare det jeg ville skrive her, i grunnen.

Vivi sa...

nasita: Ja, heldigvis er sår hufsetufse blitt til historie ;-) Ellers er det godt å høre at du liker innleggene mine. Selv er jeg nok for lite flink til å besøke dere leserne mine, hverdagen strekker dessverre ikke til. Men, av og til tar jeg turen innom. Gode venner får man aldri nok av, så du må gjerne skrive til meg på mail, det du ikke føler for å offentliggjøre på bloggen din: vivian@stud.ntnu.no
Stor klem fra konemor ;-)

SANJAY sa...

Hi I am Sanjay from India I have visited your blog u have good collections request to visit my blog. www.sanjaykumarjha.blogspot.com & leave your comments.

Anonym sa...

Tjohei!
Jeg kom tilfeldigvis over bloggen din ved å søke på "slankeshake". Jeg har også tenkt til å begynne på det, men ville gjøre en liten "research" før jeg bestemte meg.
Jeg liker veldig godt bloggen din! Og vil fortsette å kikke på den:)

Hilsen "Jo-jo vekter".

Legg inn en kommentar

All tilbakemelding er god tilbakemelding, så lenge det ikke blir ufint!

 
Vivi's Verden. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino