25. november 2008

Om å finne ro.

Hun tråkker rundt i leiligheten, titter ut av vinduet og ser snøen som daler ned på utsiden. Det er kaldt der ute, men inne er det lunt. Hun tenker at hun skulle vært et annet sted, et sted langt langt borte. Borte fra snø og kulde, kaos og rot. Et sted der hun kan finne ro og være alene med tankene sine, bare for et øyeblikk. Et sted der ingen maser, krever noe eller drar i henne fra alle kanter. Bare for en liten stund. Ja, for hun må raskt tilbake, men det hadde vært godt, bare en liten stund.

Det må være varmt, stedet der hun skal finne ro, og det må være en strand. Da kan hun sette seg i vannkanten og se utover havet mens krusningene i vannet leker med tærne hennes. Hun skal være alene der i vannkanten, slik at ingen forstyrrer henne og tankene hennes. Hun vil ha ro, bare et lite øyeblikk. Det skal være et øyeblikk der hun kan tenke på seg selv, hvor hun ikke er tynget med ansvar og plikter. Et øyeblikk der andres liv ikke avhenger av hennes. Et øyeblikk bare for henne.

Noe skjer bak henne og hun blir revet ut av dagdrømmen sin. Det har stoppet å snø der ute, og sola har begynt å titte frem. Hun vil dagdrømme mer, mer om den varme stranden der hun er alene. Hun vil ikke tilbake, ikke enda. Bare litt til, værsåsnill! Hun prøver å ignorere at noen roper på henne fra det andre rommet, men det går ikke. Små føtter kommer løpende og hun snur seg. Et lite smil, en snørrete nese og to små hender som strekker seg opp etter henne. "Mamma, jeg er glad i deg!".

Hun er tilbake på den varme stranden. Hun finner roen, men hun er ikke alene...

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Herlig skrevet! Rett og slett.

Blogger sa...

Takk for det Kim Arne :-) Hyggelig med slike tilbakemeldinger!

Neglecta sa...

Den var fin, Vivi. =o) Jammen kan det være slitsomt med småtasser, men så glemmer man fort når man får lubne små armer rundt nakken.

Blogger sa...

Til Neglecta: Jeg tror vi mennesker (les: foreldre) er lagd slik at vi glemmer det slitsomme når det avløses av noe hyggelig! Heldigvis får man si, for ellers tror jeg det hadde blitt dårlige tider for menneskeheten...

Har du mange? To her: ett og snart tre:-)

Legg inn en kommentar

All tilbakemelding er god tilbakemelding, så lenge det ikke blir ufint!

 
Vivi's Verden. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino