30. april 2009

Fisk flytter inn i fuglekasse!

Forrige helg representerte en aldri så liten skillevei for fuglekassen og oss som bor her. Etter å dyrt og hellig ha sverget på at vi skulle holde fuglekassen fri for dyr, hadde vi sånn helt plutselig et akvarium av minste sort, samt en blåsort liten kampfisk. At en fuglekasse skal være fri for dyr, er i seg selv en smule absurd, og enda værre er det når dyret som faktisk flytter inn der er en fisk. Vår kampfisk er imidlertid av den uredde sorten, og derfor har vi valgt å ikke dvele ved det faktum at vi har brutt husdyrløftet vårt, men heller akseptere at andre også ser sitt snitt til å svømme inn i vårt lune rede.

Denne familieforøkelsen førte selvsagt til jubel og glade tilrop fra Prinsen og Prinsessa, som umiddelbart protesterte mot konemors navneforslag, nemlig Per. Prinsen stirret på meg mens nesen rynket seg, og utbrøt forskrekket "Neeei! Fisken hete ikke Per. Fisken hete Sella Wilhelm!" Javel, tenkte jeg, og bestemte meg noe slukøret for å ikke legge ned veto, til tross for en gryende skepsis til dette utradisjonelle navnet.

Historien ender derimot ikke der. I går dro vi nemlig for å kjøpe en samboer til Sella Wilhelm, som vi syntes litt synd på. Han hadde jo ingen venner. I bilen, på vei til dyrebutikken, spør jeg hva den nye vennen til Sella Wilhelm skal hete, og etter en liten betenkningspause kommer svaret: "Hun skal hete Ester Siri!" Det er vel unødvendig å utdype at jeg holdt på å kjøre av veien, eller hva?

For alle nysgjerrige fiskekjennere, en kategori jeg definitivt IKKE tilhører, kan jeg imidlertid fortelle at det eneste vi kom hjem med fra fiskebutikken, var et slott og en liten busk til å pynte opp akvariet med. Ekspeditøren ville nemlig ikke selge oss Ester Siri, fordi hun ikke ville stå som medsammensvoren til mord. Kampfisker liker visst ikke å ha venner, viste det seg.

13 Kommentarer:

obskur sa...

Hehe, nei kampfisker liker ikke så godt å ha venner.
Prøv å holde et speil foran den, da blir den rasende og blåser seg opp! Ganske fascinerende igrunn. (men ikke overdriv, da :P )

I Thailand, tror jeg det er, er det vanlig å arrangere kampfisk-kamper på samme måte som det blir arrangert hanekamper eller hundeslagsmål andre steder. De putter to hannfisker i et lite syltetøyglass og vedder på hvilken fisk som overlever.

Du kan lese mer om fisken din på akvaforum, som er en kjempegod side for hobbyakvarister :)

http://akvaforum.no/profile.cfm?id=5183

Hellig Lykke sa...

Jeg er heller ikke noe fiskekjenner,men jeg er interessert i merkelige navn....må si at navnet Per var jo ganske greit, en navnet Sella W var utrolig bra.....
Elvis, hamsteret vårt døde for en stund siden...Det ville heller ikke ha venner... akkurat som Elvis, kongen....

Prinsæsse Kristin sa...

takk for et stykke god lesing! Har nesten savnet di morsomme hverdagshistoriene dine litt i det siste...

Astrid sa...

Aaaah, nå fikk du meg til å savne Per! Vi hadde nemlig en undulat ved navn Per da jeg var liten. En særdeles lite sosial og lite tam fugl, men dog en god venn i tøffe fjortistider. Da den døde insisterte min yngste søster på å grave den ned i hagen og naturligvis, ha et kors over. Og dyr i vår familie får visst vårt etternavn automatisk, så der stod det et lite, hvitt kors i hagen vår med 'Per Valen' på. Vi fikk litt av hvert å forklare da min fars fetter, Per Valen, kom på besøk neste gang, kan du si.... :)

mykstart sa...

Sella Wilhelm er et utmerket navn på en kampfisk vil jeg si. Mye mer spenstig enn Per. Hehe..:-) Vi hadde i min barndom katter som hette Magnus Jakob og Pelle Maria. Det var aldri snakk om å forkorte navnene, de ble alltid brukt i sin fulle helhet! Navneforslag fra barn må alltid taes på alvor.

Tante Grønn sa...

He he, Sella Wilhelm høres ut som en tøffing ;)
Vi hadde akvarium da jeg var liten. Holdt på å bli krise under julemiddagen da min søster utbrøt: "Mamma, Mamma, hvorfor svømmer fisken oppned?" Mamma dro til med en hvit nødløgn, så julen ble reddet. Første juledag dro fisken til fiskehimmelen, via doen...

Marte sa...

En kjempemorsom hobby med fisk! Bare vent, snart er du hekta :D

Vivi sa...

Obskur: Stakkars fisker!!! Sella W skal iallefall bli spart for slik umotivert vold, og Thailand er herved strøket fra vår ferieliste ;-) Takk for linken :-)

Hellig Lykke: Stakkars Elvis :-(

Prinsesse Kristin: Takk for fin kommentar :-)Jeg har så innmari mye som foregår akkurat nå, at bloggen automatisk har havnet i siste rekke. Men, det tar seg nok opp igjen etterhvert :-)

Astrid: Oi - regner med at din fars fetter ble litt lang i maska ;-) Men, det skal dere ha... dere gjør tydeligvis ingenting halvveis ;-)

Myk start: Helt enig! De blir skikkelig lei seg om ikke forslagene deres blir tatt på alvor. Pelle Maria var forresten et noe tøft og kjønnsforvirrende navn, litt i god Sella Wilhelm-stil :-)

Tante Grønn: Uff! En dag er jeg nok redd det blir meg som må dra en hvit løgn! Fisker lever jo ikke evig... desverre.

Marte: Hehe :-) Det er allerede jeg som er fiskens primærforsørger, og ja jeg frykter hvordan utviklingen kan bli :-)

Neglecta sa...

Hehe, jeg tenkte det med en gang jeg leste at han skulle få en venn - "Å nei, de har ikke gjort det?" Og så ble dere heldigvis advart. *fnis* Ellers kunne du fått godt med dyrehimmel-forklaringer å komme med. Gratulerer med nytt "familiemedlem"! Så fint å ha deg tilbake!

Vivi sa...

Neglecta: Hehe :-) Heldigvis hadde damen i dyrebutikken mer peiling enn meg og hun jeg fikk akvariet av ;-)

søss sa...

Hei:)

Jeg har også kampfisk, og den går godt sammen med f.eks små guppy og platyer. De går jo sammen med de i dyrebutikkene her i Tromsø iallefall.

Men fikk litt dårlig råd fra en dyrebutikk, at jeg måtte ha et par hunnfisker til hannen, men hu va så aggresiv at ho tok hann.... tenke seg til den bittelille hoa som tok den svære hannen.... ja det prøver vi ikke igjenn. Men akkurat nå går det kjempefint med han kampfisken vår, og guppyene og platyene sammen:)

Vivi sa...

Søss: Akkurat det sa hun jeg fikk fisken av også, men dama i fiskebutikken var altså av en helt annen oppfatning :-O Men, etter å ha kjøpt en busk og et slott, er jeg imidlertid redd det ikke er plass til flere fisk!

søss sa...

Hehe, lurt:) Ingen fisk som kan måle seg med kampfisken uansett:)

Legg inn en kommentar

All tilbakemelding er god tilbakemelding, så lenge det ikke blir ufint!

 
Vivi's Verden. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino