1. mai 2009

Puppemas!

I dag kom gullkornene som perler på en snor, og her er de jeg husker i forbifarten:

"Mamma, har du puppa?" Treåringen ser på brystene mine med kulerunde øyne, slik han har gjort så mange ganger tidligere, før han fortsetter: "Æ har ikke puppa nei?" Jeg smiler oppgitt og gjentar meg selv for ente gang, og sier at det har han ikke, for han er gutt. Han tripper lett der han står på stellebenken, og jeg skjønner at han er i ferd med å rekke frem hendene for å ta på brystene mine. "Nei! Ikke lov, det e mamma sine puppa," sier jeg for å forhindre eventuelle forsøk. Etter fem minutters kamp for å få fokuset bort fra brystene mine, og over på nattstell og tannpuss, gir jeg opp. Gutten får lov til å kjenne på dem, en gang, i håp om at det uendelige puppemaset forsvinner. Han kommer med begge hendene samtidig, trykker brystene rett inn med flathånda før han avslutter med å dytte dem sammen inn mot midten. Han slipper dem og ser på meg med store øyne, og sier "Oi! Du va sterk du mamma!"

"Mamma! Æ vil ikke vær gutt æ!" Prinsen henger med hodet, og underleppa stikker litt frem, slik den seg hør og bør om man vil at andre skal se hvor lei seg man er. "Æ vil vær ei jente som hete Sella Wilhelm æ!" Noe oppgitt prøver jeg å forklare at han fra naturens side er skapt som gutt, og at han dessverre alltid kommer til å være en gutt. Samtidig tenker jeg at Lilly-fasen tydeligvis er over, til fordel for Sella Wilhelm, et navn som i høyeste grad kan defineres som kjønnstvetydig. Inni meg tenker jeg på det faktum at det kun er timer siden han ville gå med lillesøsterens kjole og hårspenne, og at det er en dag siden han ikke ville ha guttetiss. Samtidig kjenner jeg en liten lettelse over at han brøler "bæsj og tiss" cirka 20 ganger i døgnet, at han elsker monstertrucker, lastebiler, racerbiler og lego, og at han viser null interresse for sminken min!

11 Kommentarer:

Heidi Margrethe Wangen sa...

Hehe, morsomt innlegg! Min gutt er ogsaa litt forundret av at vi er litt ulike i kroppen. Han er bare 2,5 aar, men titter voldsomt naar jeg staar i dusjen! Han sier at "mamma har stoooore pupper", noe som overhodet ikke er tilfellet... Heller det motsatte. Men jeg blir jo UTROLIG glad for komplimentet, han er den eneste som noen gang har sagt DET til meg:)
Ha en fin kveld/Heidi.

Henriette sa...

Så koseleg blogg du har. Rammla innom via Foreldremanualen, og har kooooost meg lenge, og humra myyykje:) Kjem nok til å kikka innom att:)

At alt er stort i USA ka eg skriva under på. Tok meg i å dingle med beina då eg satt i sofaen til svogeren min i Californina. Hadde ikkje sjangs til å nå ned til golvet når eg sat vanleg;)

Kjende meg og att i beskrivinga etter første spinningtime. SVÆRT utrente meg hadde melkesyre som søren i låra, og ei rumpe som ropte på hjelp! Å stå var nærare umogleg, men å sitte var værre......

Ha ei flott helg:0)

Neglecta sa...

Fascinasjonen for pupper begynner tidlig og ser ut til å aldri ta slutt for de av det motsatte kjønn. Jeg aner ikke hvor mange rare spørsmål det har vært i forbindelse med det her i huset. Minstemann Vampyr trodde sågar at babyer lå i puppene før de ble født. Nå er han nesten litt for opplyst... =o)

Anonym sa...

Du skriver så vittig!!
Jeg klarer ikke å fatte meg korthet jeg - så du får lese svaret mitt på bloggen min i stede Vivi

MOLLY sa...

HAHAHAHAHAHAHAH...EGENTLIG LITT FOR TRØTT I ØYET TIL Å KOMMNENTERE... forbaska caps loooooock!!! Vel, både fuglekasse, kampfisk og Sella Wilhelm med puppefasinasjon, er jo bare til å le så man (nesten) tisser seg ut! Man gjør ikke det, for man har jo lært å KNIIIIPE;) + at man er voksen, og ferdig med (anførselstegn) uhell! Gurimalla, jeg gleder meg til å høre mer fra Monstertrøkken, kan trøste deg med at som alenmor (du vet jeg og Mette Marit) for eldste gutten, skjønte fort at det at han fikk gå med neglelakk, sarong og hårstrikk rundt 3 års alder,kunne for enkelt være litt sånn tja, og s ahn fikk kun gå med det innendørs, hvor han med store øyne, stod i full påkledning og nikket godkjennende til min pekefinger at han ikke måtte gå ut!

Stikker før jeg sier mer!!!!! NÅ!

Tor Amundsen sa...

Følgende historie ble meg fortalt her om dagen: Ei ung mor hadde med seg sønnen på fire år hjem til søstera si. Denne søstera var velutstyrt i fronten, og hadde dytta det hele godt opp gjennom utringinga slik at det ble en betydelig brevsprekk.
Gutten stirra og stirra slik at mora syntes det ble flaut. Da søstera gikk på kjøkkenet et ærend spurte mora hvorfor han stirra så fælt, hvorpå gutten repliserte: Jeg lurer bare så fælt på hvorfor a tante har rumpa foran.

Vivi sa...

Heidi: Hehe :-) Det er fra de små man skal få høre det vet du, for de er ærligheten selv! Så ta til deg det komplimentet du ;-)

Henriette: Så fint at du liker bloggen min :-) Heldigvis hadde de jeg bodde hos i USA tatt med seg sofaen fra Norge - ergo nådde iallefall jeg ned ;-)

Neglecta: Ops! Da ville det ikke vært rare størrelsen på mine barn - om de kom via brystene mener jeg ;-)

minimum: :-)

Molly: Skjønner at du har vært flinkere enn meg til å ta knipeøvelsene dine :-) Godt å vite at det finnes flere gutter i dameklær der ute ;-)

Tor: Hva jeg synes om din kommentar, ser du i det neste innlegget mitt ;-)

Fru Storlien sa...

Ler og kniper! Pupper har vært et hett tema her også, og også naboens mangel på sådanne. Store skrekken var en periode at det skulle bli kommentert ved sandkassa. jeg føler at det blir et puppeinnlegg hos meg snart - blir litt bloggehermegås innimellom. Men skal isåfall takke deg pent for inspirasjon!

Vivi sa...

Fru Storlien: Du er ikke alene om å hente inspirasjon hos andre bloggere - så det er HELT i orden :-) Gleder meg til å lese :-)

CamKarMir sa...

He he :-) Moro hvordan barn forstår ting på sitt vis og gjør ting på sin måte. Og i følge ryktet så er så og si alt normalt når det gjelder barn :-)

Vivi sa...

CamKarmir: :-) Ja, det er visst normalt, men man kan jaggu begynne å lure innimellom :-) Forresten hyggelig å se at du fortsatt er her inne innimellom ;-)

Legg inn en kommentar

All tilbakemelding er god tilbakemelding, så lenge det ikke blir ufint!

 
Vivi's Verden. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino