15. juni 2009

Hersens mannfolk!!!!!!!!!!

Hvor mange av dere er det som opplever at når dere, med god grunn, blir sint på den såkalte bedre halvdelen deres, så snur han det til å handle om deg, og alt du sier og foretar deg i kjølvannet av det som fikk deg sint?

I mine øyne burde en utvilsomt hypotetisk diskusjon handle om at mannen din ikke kommer seg opp om morgenen for egen maskin, og at han blir sur og irritert når du vekker ham med å pjuske ham i nakken, og sier "Nei, du kan ikke sove 15 minutter til, for da blir det bare stress, og jeg må gjøre alt alene om vi skal rekke å levere barna i tide!" Den samme diskusjonen burde handle om at han, ved å ikke ta ansvar for å komme seg opp om morgenen, overlater det meste til deg SOM SÅKLART SYNES DET ER FAEN SÅ HERLIG Å STÅ OPP ETTER 5,5 TIMER MED SØVN. Det hele burde også handle om at han er sur, fremfor takknemlig, for at du tar ansvaret med å få ham opp uten å mukke, i cirka 80 % av morgenene. Videre burde diskusjonen handlet om at du av og til står opp 15 minutter (eller 30) før ham, for å la den stakkars mannen få det kvarteret han så sårt trenger. Den fordømte tosken som sovner som en stein hvor som helst, når som helst - og som hver natt får ca 8 timer søvn, altså to timer mer enn deg. Det burde sist, men ikke minst, handle om at når du har vekket ham, og han er sur fordi han ikke kan sove lengre, så har du din fulle rett til å reagere med frustrasjon og irritasjon fordi det utakknemlige mannfolket har samvittighet til å være sur og irritert over noe som i en normal verden er en selvfølge! Skal man på jobb og har barn, så må man bite i seg smerten det er å stå opp (suck it up), og være glad man har noe å stå opp til som gir livet mening, iallefall for de fleste.

Men, nei da! I enkelte hjem, helt hypotetisk altså, så ender det opp med å handle om at du kvinne stresser. For hva gjør vel et kvarter ekstra, og hva gjør det vel at det er du som fortsatt må vekke mannen din etter at det kvarteret har gått? Ro ned litt da, det gjør vel ikke noe at barna ikke rekker frokosten i barnehagen. De kan jo spise hjemme en gang i blandt, selv om vi vet at de spiser mye mindre da, og at det tar tre ganger så lang tid for dem å spise den brødskiva hjemme som i barnehagen, noe som gjør at vi i mange tilfeller kommer for sent til jobben. La oss drite i den erfaringen vi så ofte har gjort oss, og sove litt lengre.

Videre ender den hypotetiske diskusjonen opp med å handle om at du tross alt ble irritert og sint, når mannen din våknet av pjuskingen, og var sur fordi han måtte stå opp og ta del i morgenoppgavene. For du burde jo vite at han ikke kan noe for at han er sur når han våkner, det er nemlig ikke slik som hos oss kvinner, der vi kan bite i oss sure oppgulp, selv når hormonene raser.

Diskusjonen ender også opp med å handle om at du hisser deg opp over ingenting, for du er såklart ikke drittlei av å ha den samme runden hver morgen? Det blir også å handle om at du sier han "anklager" deg for å være forbannet, men at han ikke tenker på at det kanskje ikke er så rart, hvorpå han mener det er et faktum at du er forbannet, og at ordet "anklager" derfor ikke er riktig av deg å bruke. For å toppe det hele begynner kanskje mannen din å lete etter en ordbok, fordi han mener dere tydeligvis har forskjellige definisjoner på det å "bortforklare."

I slike hypotetiske situasjoner, som oppstår, helt hypotetisk, cirka annenhver måned - så ville iallefall jeg blitt frustrert, sint, oppgitt, gal og faen så lei meg. For hvem er det som har et problem? I følge retningen slike diskusjoner hypotetisk sett kan ta, er det jo tydelig at det er kvinnen som har et problem, og ikke den sure mannen som ikke vet å ta seg sammen og være glad for at noen hjelper ham med å komme seg på jobb. Nei da - la han være sur - han kan jo ikke noe får det stakkar! Og du, kan ikke du bare la være å bli irritert på ham, så skal du se at disse diskusjonene ikke blir å handle om deg og hvor håpløs du er som prøver å få alle i barnehagen og på jobb i tide. Hmmm, hva tror du?

Dessverre, akkurat det forslaget passer ikke meg! Jeg oppfordrer derfor alle kvinner med et slikt problem, til å avlegge mannen din sin sjef et lite besøk. Der kan du iallefall være sikker på å møte den takknemligheten du ikke møter hjemme, for hvordan var det egentlig før dere møttes igjen? Jo, det stemmer det - da forsov mannen din seg cirka tre ganger i uken. Hersens mannfolk!!!!!! Ja, helt hypotetisk altså...

Og forresten, at det finnes kvinner som oppfører seg slik som i det hypotetiske eksemplet, er for meg knekkende likegyldig - for i dag handler det om mannen!

28 Kommentarer:

Romvesenet sa...

He he! Så flott at vi ikke har det slik i vår lille fuglekasse...

... ihvertfall ikke fra i morgen!

Maria sa...

Sånn skal det låte! Bra å få ut litt steam, jeg tenker at det hjalp en hel del :)

Enkelte menn trenger det svart på hvitt for at det virkelig skal gå inn ;)

fru storlien sa...

Jeg sitter her og fniser, og tenker at dette kan man, rent hypoyetisk selvsagt , leve seg inn i! Takk for at du lyser opp i hverdagen!

Neglecta sa...

Romvesenet tar utblåsingen med like stor stoisk ro som morgenrutinen, ser jeg, hehe. Her må det forhandlinger til - hva med å stå opp tidligst annen hver dag? Eller altså, det kunne man gjort dersom det var en reell situasjon da, ikke rent hypotetisk. ;o)

Vivi sa...

Romvesenet: Ditto - småsk!

Maria: Ja, det hjalp! Og svart på hvitt hjelper kanskje i denne hypotetiske situasjonen også ;-)

Fru Storlien: Hehe :-) Ja, tenkte jeg det ikke?

Neglecta: I utgangspunktet et godt forslag, men å stå opp tidligst annenhver dag hjelper lite her i huset når det er jeg, rent hypotetisk, som må stå opp for å vekke den sovende slasken ved min side, HVER dag ;-)

Hellig Lykke sa...

hehe hehe.... rent hypotetisk så var dette hysterisk morsomt...
rent realistisk så har ikke vi den morgenstunden (kanksje omvendt, faktisk) men rent hypotetisk så kan denne situasjonen overføres til mange hyptetiske situasjoner i livet med hulemannen....
Et hypotetisk forslag til den hypotetiske situasjonen:
Du vekker mannen hver dag, og hver gang han er sur.... så får du kjøpe deg et par nye sko... eller noe annet du bejærer.....
Klem

Anonym sa...

Kjære deg, reis bort en uke da vel. Tenker pipa får en annen låt jeg Lykke til

Vivi sa...

Hellig lykke: Det er det beste forslaget jeg noen gang har mottatt :-)

Anonym: Hadde det bare vært så vel! Har reist bort flere ganger, og når han er alene skjerper han seg visstnok, men når jeg er tilbake er det tilbake til gamle synder.... grmpf!

~SerendipityCat~ sa...

Sånn er det her også innimellom.. Både med sovinga og andre ting. "Trenger da ikke stresse sånn!" får jeg høre. Men hvem er det som blir stående med alt "småplukket" og er den som må løpe rundt i halvsøvne for at gjengen ikke skal gå sultne og halvt påkledde ut døra?! Joda... Jeg tror nok problemstillingen er mer velkjent enn de fleste vil innrømme. ;-)

minimum sa...

he he he - her er det jeg som står opp sist, men det hjelper ikke mannen min i allefall å ha stått opp ca 1 time før kona, når han som ikke har noen andre enn seg selv å tørke baken til, kle på, lage mat pakke til og få avgårde til skolen - så er det en ypperst forståelig selvfølge at vi alle MÅ venter på denne mannen og ikke bare drar avgårde ( for jeg kan alltid hente han etterpå - for da setter jeg jo han i et dårlig lys ovenfor ungene.....

~SerendipityCat~ sa...

Hva med å bare dra avgårde selv og la sovende eller delvis våkne (men TREGE) menn sitte der med ansvaret for seg selv OG barna? Ville det vært så forferdelig? Litt sånn - "hvis du ikke holder deg til tidsplanen, får DU ta jobben".

Astrid sa...

Strålende beskrivelse av et helt hypotetisk tilfelle. Skulle nesten tro du hadde bedrevet feltstudier før du la ut på denne beskrivelsen din... Mannfolk er rare, definitivt!

Anonym sa...

Hei! Ifølge Hanne Nabintu Herland skal vi alle helst la mannen sove skjønnehtssøvnen imens vi gjør hele morgensstellet. Trodde langt uti at dette var en kommentar til hennes utspill, som jeg aner du som meg, ikke er helt enig i :)
L.

Camilla sa...

Pust inn, pust ut... Godt å få alt ut, ikke sant?! :-)

Helt "hypotetisk" ville jeg ha latt mannen sove videre etter at vekkerklokken har ringt om han ikke står opp. Så får han heller forsove seg om han ikke kan ta ansvar for seg selv og felles oppgaver. Mens du og barna får en fin morgenstund uten sur mann.

TurboLotte sa...

En skulle hatt et skap en kunne putte de i innimellom ja.

Vivi sa...

Til alle dere siste: Jeg lager et innlegg som svar på kommentarene deres ;-)

MOLLY sa...

Keg ligger f...n (for jeg banner kun når jeg slår tåa osv) meg strykeflat i grusen her: YOU ARE THE QUEEN!!!!
Innlegget skal herved linkes og sendes på mail til en annen planet ASAP! Kjenner nemlig til noen som rent hypotetisk er borti samme greien, hvor konen faktisk blir anklaget for å være skyldig i forsoving, hvis hun var så syndig å sovne på sofaen i ren utmattelse, samt endel andre rent hypotetiske situasjoner som kan tilskrives dette rent hypotetiske innlegget. Hjentatte ganger er det da rettet anklager mot konen fordi hun har prøvd å være i forkant av problemstillingen.
Jeg må jo bare tillegg at jeg er så glad for at vi aldri havner borti slike problemer i vårt hjem, sånt rent hypotetisk vel og merke!

Veldig glad over for å se at ROMVESENET er enig med deg. Mest sannsynlig er det vel han som kunne ha skrevet som et lite hint til alle de hersens mannfolka som enkelte uheldige koner må leve med...

ROMVESENET: DIGGER NETTADRESSEN DIN...tror jammen jeg må invitere til hagefest engang, dere har tid til å sette dere i romskipet og vende der mot stjernene;)

MOLLY sa...

Okey, overså et par feile forbokstaver, og litt manglefull grammatikk, men rent hypotetisk så ble jeg litt revet med!

Trine Grung sa...

FANTASTISK!! I loved every word!

Anonym sa...

I morgen skal alt bli bra:)Vi skal skjerpe oss!
vi lover!!
Månemannen.

MOLLY sa...

Jøss, ser månemannen henger seg på romvesenet her, og vi som ikke har det slik i luftslottet vårt!

My home is my Castle - by Kari sa...

Herlig innlegg :))

Lobelia-damen sa...

ha ha ha......ikke uenig i dette. Jeg vet også om en mann...helt hypotetisk altså....som er veldig ivrig på å gjøre noen oppmerksom på hver gang han har gjort noe husarbeid...f.eks...."jeg har støvsugd idag", "jeg har vasket klær", "jeg har ryddet kjøkkenet", "jeg har vasket badet (som oftest betyr ikke det HELE badet...men vasken og benkeplaten....doen blir av en eller annen grunn ikke regnet med i BADET)..(Og ikke tro at ALT dette er på samme dag, altså...hvis dere nå satt der og trodde at "herregud for en fantastisk mann")
Ja? so what?? Hva forventer du?? Medalje??? Tenk om vi skulle opplyse hver gang VI gjorde noe i huset?..da hadde det pinadø ikke vært mye stillhet i heimen...
For alle andre dager lager jo maten seg selv, klærne vaskes av seg selv, og skjortene henges opp helt av seg selv. Blir skjortene lagt i skittentøyet på vragen - henges de opp på vrangen! Blir sokkene vasket på vrangen - legges de sammen på vrangen! Have to make a stand!
Og når middagsbordet skal ryddes...hvorfor i svarte svingen må det stå 1 glass igjen? Eller en ketchupflaske?? Og er det veldig vanskelig å sette deo'en på plass igjen i baderomskapet etter bruk? Bruksanvisning: Man tar den ut av skapet, bruker den og setter den inn i skapet og lukker døren. Eller som noen gjør: man tar den ut av skapet, bruker den og setter den på benken - og skapdøren åpen!
Alt dette er hypotetsik så klart altså....Lobelia-mannen er jo så klart ikke sånn - han er perfekt :-)

Ha en flott dag :-)

W

Vivi sa...

Molly: Hehe :D Godt å se deg i kommentarfeltet igjen! Jeg ler hver gang! Ellers skal jeg hilse fra romvesenet og si at han kommer på hagefest!!! Men, bare hvis månemannen er hjemme. Han er litt redd det kan bli to mot en ;-)

Trine Grung: Godt å høre :-)

Månemannen: Stå på månemann! Du klarer det nok :-) Romvesenet har iallefall vært veldig flink siden dette innlegget kom i trykken ;-)

Kari i slottet: Tusen takk Kari :-)

Lobelia: Halleluja og Amen for det :-)Du treffer spikeren på hodet så det suser etter! AKKURAT det du beskriver stod jeg å tenkte på i går, da romvesenet erklærte at han hadde vasket alle overflater! Du skal se det blir det neste innlegget... må bare bygge opp litt frustrasjon først ;-)

Belin bloggen sa...

*ler* Herlig!!
Og Lobelia-Damen, har vi samme mann mon tro???!!!
Altså sånn rent hypotetisk.

MOLLY sa...

Månemannen blir nok her (inni skapet!) så det blir definitivt 2 mot 2;)

Ellinor sa...

Hehe, denne var herlig lesning på morgenkvisten. Dette er første gang jeg er innom hos deg, etter forslag fra Molly, og jammen skal ikke du legges i favoritter, for deg vil jeg gjerne følge mere :)

Vivi sa...

Ellinor: Så moro å stifte nye bekjentskaper - fint at du vil følge meg :-)

Legg inn en kommentar

All tilbakemelding er god tilbakemelding, så lenge det ikke blir ufint!

 
Vivi's Verden. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino